De agriturismo “La Piaggiola Degli Olivi” is gelegen op een exceptionele plek 1 km van Panicale. Dit is een klein middeleeuws dorp op 431 m hoogte, dat wordt omringd door heuvels met olijvenbomen en wijngaarden.
Vanuit “La Piaggiola Degli Olivi” kan men snel zowel de belangrijkste culturele steden van Umbrië en Toscane, als het meer van Trasimeno bereiken. In de directe omgeving proeft men de gastronomische specialiteiten van de regio.

Wijnproeverij bij La Querciolana met heerlijk Umbries eten. Boek dit bij Mauro

Mauro is buitengewoon vriendelijk, spreekt goed Engels, en weet alles van de wijnen.

De bijeenkomst begint met een rondleiding in de kapel en de wijnmakerij en tijdens de proeverij verzorgt de kok verschillende gangen. De bijeenkomst duurt circa drie uur en kom met een lege maag!

In vlakbij gelegen Castiglione del Lago is het fijn winkelen en heerlijk eten. Op woensdagochtend is er markt en vergeet niet La Rocca (de vesting) te bezoeken.

Castiglione is gelegen op een schiereiland in het Lago di Trasimeno (Trasimenomeer).

Bezoek ook de eilanden in het Trasimenomeer: Isola Maggiore, Isola Minore en Isola Polvese. De busboot vertrekt onder andere vanuit Castiglione del Lago. Kaartjes kunnen op de boot worden gekocht.

Het Trasimenomeer kun je ook bezoeken met een gehuurde motorboot bij Acqua Dolce Sailing in Monte Leone (zuid-oostzijde van het meer). Leg aan bij een van de eilanden of ga voor anker midden op het meer en neem een duik.

Shoppen kun je ook in Valdichiana Outlet Village met meer dan 100 winkels: op een half uur rijden. Je vindt er de laatste Italiaanse mode tegen lage prijzen.

Zie ook de informatie van Trasimeno zelf in het Nederlands